Stuntweek 1970

De stuntweek was het hoogtepunt van de verkiezing van de nieuwe Heeren V. Het was de week, waarin de kandidaten voor het bestuur van de Nieuwe Compagnie van Verre lieten zien welke wonderlijke stunts zij – met hun verkiezingsteams – konden regelen. Artiesten van diverse pluimage – sommigen met écht grote namen! – verleenden hun medewerking.

noib6 (2)noib6 (6)

Peter Egge noteerde in zijn plakboek het volgende lijstje met stunts uit 1970:
Farce Majeure (Dat is uit het leven gegrepen…)
Lenny Kuhr
Saskia en Serge
Dé Clowns
VARA beatgirls
Lex Harding
Kees en Arie
André van Duin
Parachutespringen
De man in het visglas
Koosje
Anneke Grönloh
Ben Cramer
Johnnie the Selfkicker.

Aan jullie de vraag in je geheugen te duiken en op te schrijven welke herinneringen er naar boven komen. Welke stunts heb je geregeld en welke inspanningen moest je als lid van het stuntteam of als kandidaat voor de Heren V leveren om dat voor elkaar te krijgen? En welke stunts kreeg je niet voor elkaar? We zijn heel benieuwd naar jullie verhalen!

Graag reageren via Contact, in het menu bovenaan deze pagina. Kom maar door met die herinneringen!

noib6 (3)Reactie Hans Cox: “mij is bijgebleven dat ik me suf geluld heb op het katheder bij lunch en diner om mijn kandidatuur te ondersteunen en om alle stunts aan te kondigen. Het meest trots ben ik op onze geslaagde poging Farce Majeure op te laten treden op het kasteelplein.

Ik had een geweldig gedreven stuntteam onder de “militaristische” leiding van Victor Groen. Verder waren André Steketee, Marko Vos en Peter Egge actieve leden, een paar anderen ben ik vergeten. Ik ging vaak met een van hun naar bedrijven toe waar oud-Nijenrodianen werkten om sponsorgeld op te halen. Zodra er weer een behoorlijk bedrag binnen was belden we dat door naar Marko. Die boekte dan in de Hilversumse studio´s direct artiesten. Saskia en Serge herinner ik mij ook nog.

noib6 (4)We waren vrij uitgeput na afloop, maar wel heel succesvol. Ik kreeg de meeste stemmen van alle nieuwe bestuursleden, had overigens ook geen tegenkandidaat. Het aansluitende weekend gingen we met een grote afvaardiging naar een sportweekend op de TH Twente, herinner ik mij. Heerlijk ontspannend, met een redelijk drankje uiteraard”.

 

Een gedachte over “Stuntweek 1970

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s