Kees de boekenwurm

Kees Schoute (2)Kees Schoute noemde zich in onze Nijenrodetijd al “de ouwe”. Hij was tenslotte bij aankomst op Nijenrode “al” 23 jaar oud, had de militaire dienst achter de rug en was de trotse bezitter van een beginnend buikje. Kees associeer ik meer met het barcollege – waaraan hij veel tijd besteedde – dan met studieboeken. Die laatste combinatie lag voor mij niet direct voor de hand.

Des te opmerkelijker, dat hij onlangs een berichtje stuurde met een indrukwekkend-lange lijst met Nijenrode-studieboeken die nog bij hem in de boekenkast staan. Een stuk of dertig maar liefst, waarvan de meeste nog niet aanwezig waren in onze digitale Nijenrode boekenkast! Maar inmiddels dus wel.

Le Français commercial 190812Waarom heeft Kees zoveel van z´n oude studieboeken bewaard? Zou hij er erg aan gehecht zijn? En is dat dan omdat hij er intensief en langdurig in gestudeerd heeft, of juist omdat hij er nooit een blik in geworpen heeft en dacht “dat komt nog wel een keer…?”. Had hij misschien plaats genoeg in z´n boekenkast, stonden ze niet in de weg en is het er daarom nooit van gekomen die oude boeken weg te doen? Ik zou ´t niet weten. Maar ik ga ´t hem zeker vragen, op 3 september!

Reageren? Graag via Contact, in het menu bovenaan de pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s