Boekenkast

Marketing Management kotlerIn mijn boekenkast vond ik nog drie van de boeken-van-toen: Marketing management (Kotler), Creatieve zakenbrieven (Kolkhuis Tanke) en Logisch denken (Emmet). Erik Hemmes had er ook drie bewaard: De moderne organisatie (Etzioni), Economics (Lipsey & Steiner) en Organisatiepsychologie (Schein). We begonnen dus met zes boeken-van-toen (althans: de covers) in onze digitale Nijenrode 1969 boekenkast. Een week na onze oproep om de set compleet te maken hadden we er al tien.

Organisatie psychologieRon Kachuk kwam met Theory and Problems of Statistics (Spiegel) en Rob Lablans leverde er drie: Moderne Sociologie (Van Doorn en Lammers), Kort begrip van het Nederlands handelsrecht (Dorhout Mees) en Inleiding tot de psychologie (Kouwer en Linschoten). Weer een week later vonden we er zelf nog een: Inleiding tot het Nederlands privaatrecht (Algra). En toen bleef het maandenlang stil.

A commercial course for foreign students Volime 2 190812Maar in de eerste helft augustus kwam er een berichtje van Kees Schoute. Hij had maar liefst een stuk of dertig oude Nijenrode-studieboeken, waarvan we de meeste nog niet in onze digitale boekenkast hadden. We gaan ze niet allemaal opnoemen, maar ze zijn wel hieronder te zien in de diashow.

Daarmee is de lijst met studieboeken niet compleet, maar compleet genoeg om een aardige indruk te geven van de studiestof waar we een halve eeuw geleden mee bezig waren. Een indrukwekkende hoeveelheid kennis, die echt niet allemaal is blijven hangen!

Reacties graag via Contact, in het menu bovenaan de pagina.

Deze slideshow vereist JavaScript.