Van harte aanbevolen!

1969 Gids NOIB 1969-1970In de Gids voor het vierentwintigste studiejaar 1969-1970 van het Nederlands Opleidings Instituut voor het Buitenland NOIB, Stichting Nijenrode, staan onder meer korte typeringen van de verschillende studievakken en de bijbehorende literatuur. Voor studieuze types wordt ook aanbevolen, dus niet-verplichte literatuur aangegeven. Ik zal het na een halve eeuw maar bekennen: die aanbevelingen heb ik altijd genegeerd.

nijenrode kasteel slotgracht

Economics
Mer á boire…

Alleen de verplichte literatuur was al een mer á boire. Bovendien waren er de verleidingen van het campusleven die om tijd en aandacht vroegen. En als ik écht had willen studeren had ik toch wel voor een andere opleiding gekozen?

Voor iemand met zo´n achtergrond lijkt het wellicht een tamelijk hopeloze onderneming om aanbevelingen te gaan doen voor niet-verplichte literatuur. Toch is dat precies wat ik ga doen. Waarom denk ik dat dit niet helemaal kansloos is? Omdat die niet-verplichte literatuur over onszelf gaat. Over wat we zélf hebben meegemaakt, wat we herkennen en wat wellicht een glimlach op ons gezicht tovert.

Ik heb een geheel subjectieve keuze gemaakt van tien verhalen op deze website, die de moeite waard zijn om in de aanloop naar onze homecoming nog eens te (her)lezen. Ze zijn met één muisklik te bereiken. Van harte aanbevolen!

1971 stuntweek-08 Nixon
Nixon geniet van de stuntweek 1971

Sport in lesrooster en introductietijd
De toelatingstest
De CT´ers en het Bokma genootschap
A moment´s Nixon, please
Dolle Mina op Nijenrode
Het Condoom, voetballers en rugbyers
“Thuis”, op je eigen kamer
Naar Parijs, maart 1971
Hoogtepunten
All Male College

Reageren? Graag via Contact in het menu bovenaan deze pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s