Zoekplaatje 3

Nummer 3 in de serie zoekplaatjes. Een statiefoto van de Nijenrode Hockey Club in 1970/71, met nogal wat eerstejaars, waarvan de namen niet spontaan naar boven kwamen. Eén heeft er zijn armen niet over elkaar. Gebrek aan discipline..!

noib12 (4)

Staand: Rob van Hall, Maurits van Uhm, Jan Nagengast, Lex Donia, Hans Cox, Daan Vermeer, Peter Egge, Willem Mock, ? , Doris Knegtel, Marko Vos. Zittend: Hans Tamminga, Tom Dieben, Joop Cremer, Hans Metsers, Freek van Bremen, D.J. Quarles van Ufford, Jan Hein Weijers, Jack Spoorenberg, Ruud Renders.

Van alle vraagtekens van het begin is er nu nog maar één over: de “dissident” zonder z´n armen over elkaar. Wie is hij?

Leef je uit! Reacties graag via Contact, in het menu bovenaan deze pagina.

Lex Donia reageerde als volgt op Zoekplaatje 3:
Lex DoniaHockey Club Nijenrode was eigenlijk niet zozeer een club als wel een gelegenheidselftal. Nou hadden we ook geen hockeyveld anders dan het sintelveld. Want kunstgras bestond nog niet en de grasknollenvelden waren niet geschikt. Dus konden we geen lid worden van de KNHB noch competitie spelen en restte mij (ik werd ‘voorzitter’ gemaakt in ’70) niet veel anders dan af en toe een wedstrijd te organiseren.
Ik herinner me wedstrijden tegen: Wijnand Focking (die begon met 2 tulpglaasjes met jenever op de middenstip voor de captains), Heineken, Hotelschool Scheveningen, SportAcademie Den Haag, Gooische Heren 1 en een toernooi op de campus van TU Twente. De missie van HCN was toch vooral een succesvolle 3e helft en die werd dan ook steeds gewonnen. Alleen uit de 2-1 winst tegen Gooische (die speelden 1e klasse) bleek dat we ook konden hockeyen.

Zie ook: Reacties op Zoekplaatje 3.

 

Een gedachte over “Zoekplaatje 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s